Maruškin Linz koláč
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 25528x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
3/4 hrnku | cukor krupica |
8 lyžíc | mlieko |
3,5 hrnku | polohrubá múka |
1/2 balíčku | maslo |
1 balíček | vanilkový cukor |
1 balíček | prášok do pečiva |
2 - 4 ks | vajcia |
náplň 1: | |
2 balíčky | tvaroh |
náplň 2: | |
1 balíček | hrozienka |
1,5 kg | jablko |
Postup prípravy receptu
Do múky pridáme na kúsočky pokrájané studené maslo, cukor, vajcia, vanilkový cukor a prášok do pečiva a vypracovávame v tuhé cesto. Mlieko pridávame postupne podľa potreby, aby sa cesto príliš nedrobilo. Po vypracovaní môžeme odložiť do chladničky. Medzitým zmiešame tvaroh s cukrom a nastrúhame si jablká, do ktorých môžeme pridať cukor, hrozienka, škoricu, trochu rumu a orieškami. Z odpočinutého cesta kúsok odoberieme na posýpku a zvyšok rozvaľkáme na plech. Na neho potom najprv kladieme tvarohovú náplň a navrch potom jablkovú, ktorú môžeme ešte spestriť kúsky zo zvyšného cesta. Maruščin Linz koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 150 ° C približne jednu hodinu. Upečený Maruščin Linz koláč nakrájame a môžeme podávať.