Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Martinské podkovy

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 135773x
Martinské podkovy

Svätý Martin nielen jazdí na bielom koni, ale tiež sa v tento deň piekli Martinské podkovy, ktoré chutia priamo rozprávkovo.

vytlačiť recept Martinské podkovy
recept Martinské podkovy sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

citrónová kôra
100 g maslo
30 g vanilkový cukor
1 ks vajcia
2 ks žĺtok
30 g droždie
700 g hladká múka
70 g cukor krupica
soľ
375 ml mlieko

na potření:

1 ks vajcia

náplň:

maková náplň
lekvárové náplň

Postup prípravy receptu

Zo 75 ml vlažného mlieka, lyžičky cukru a droždia pripravíme kvások a necháme ho vzísť. Maslo vymiešame s cukry, vajcom a žĺtky. Potom pridáme citrónovú kôru, soľ, vykysnutý kvások, mlieko a 500 g múky. Zarobíme cesto a prisypávame ďalšie múku, kým sa cesto neprestane lepiť. Necháme na teplom mieste vykysnúť, potom z kúskov vyvaľkáme oválky, ktoré plníme makovej alebo lekvárové náplňou, zabalíme do rohlíčky a zahneme do podkovy. Dáme na maslom vymastený plech, potrieme ušľahaným vajcom av predhriatej rúre na 180 ° C pečieme približne 25 minút. Martinské podkovy podávame posypané práškovým cukrom.

Komentáre k receptu Martinské podkovy (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty