Marokánky s pomarančovou kôrou
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 5796x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 g | lieskové orechy |
20 g | maslo |
100 g | hrozienka |
30 g | hladká múka |
1 štipka | soľ |
100 g | mandľové lupienky |
250 ml | mlieko |
100 g | kandizovaná pomarančová kôra |
80 g | cukor múčka |
poleva: | |
čokoládová poleva |
Postup prípravy receptu
V mlieku rozmiešame múku. Pridáme maslo a cukor, privedieme k varu a varíme asi 3 minúty, až zmes zhustne. Potom pridáme ostatné prísady. Lieskové orechy si nasekáme. Cesto na marokánky dobre premiešame a necháme vychladnúť. Na papier na pečenie kladieme lyžičkou malé kôpky. Marokánky pečieme asi 20 minút na 180 ° C. Upečené marokánky s pomarančovou kôrou. Po vychladnutí namáčame marokánky spodnú stranu do čokoládovej polevy. Nie je to ale nutné.