Marmeládové miešanky
- přílohy k moučníku
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 28143x
Babička vždy hovorila, že najlepšie marmeládu pripravíme zo zmesi letného ovocia. Je na vás vyskúšať, či mala pravdu.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | želírovací cukor |
200 g | zrelé čerešne |
200 g | maliny |
100 g | čierne ríbezle |
200 g | biele ríbezle |
200 g | jahody |
200 g | egreše |
Postup prípravy receptu
Čerešne opláchneme, zbavíme stopiek a vykôstkujeme. Maliny jemne opláchneme. Jahody opláchneme is korunkou a tú potom odstránime. Ríbezle opláchneme a guličky opatrne stiahneme zo stoniek. Egreše opláchneme a zbavíme stopky aj "Bubák". Všetky ovocie rozmixujeme a vlejeme do väčšieho hrnca. Primiešame želírovací cukor (1:1) alebo prípravok na konzervovanie a zmes uvedieme do varu. Zmiernime plameň a marmeládu 5 minút prevaríme. Prípadnú penu zoberiete. Ešte horúcu džemom naplníme predhriatej skrutkovací poháre a zabalené do deky ich necháme do druhého dňa pomaly chladnúť. Marmeládové miešanky obsahuje zrniečka z malín, ak by vám vadila je nutné maliny rozmixovať osobitne a propasírovat. Všetky ovocie je vážené už očistené!