Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Marmeláda z malín a ríbezlí

  • přílohy k moučníku
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 61382x
Marmeláda z malín a ríbezlí

Jednoduchá a rýchla marmeláda, ktorú hravo zvládnu aj začínajúci kuchařinky.

vytlačiť recept Marmeláda z malín a ríbezlí
recept Marmeláda z malín a ríbezlí sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

700 g ríbezle
500 g maliny
1 balíček želírovací cukor 2:1

Postup prípravy receptu

Aby sme predišli čistenie natrhaného ovocie, deň vopred si maliny i ríbezle postriekame vodou (hadicou), tým je zbavíme nečistôt. Druhý deň ráno si ovocie natrháme. Maliny môžeme trhať už bez "koruniek" a ríbezle (červené, čierne) potom len oberte zo stopiek. Maliny aj ríbezle rozmixujeme a vlejeme do dostatočne veľkého hrnca. Vsypeme cukor 2:1 a dôkladne premiešame. Za občasného miešania privedieme zmes do varu a varíme za stáleho miešania 7 - 10 minút. Necháme 2 minúty odstáť a odoberieme prípadnú penu. Kto nemá rád malinová zrniečka, horúcu marmeládu přepasíruje. Potom ihneď plníme marmeládu do umytých nahřátých pohárov a zavíčkujeme. Na pracovnej doske je zabalíme do deky a necháme hodinu "chladnúť". Potom už stačí len poháre s džemom z malín a ríbezlí označiť a uložiť v chlade a tme.

Komentáre k receptu Marmeláda z malín a ríbezlí (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty