Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Marinovaný pečený losos

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 79931x
Marinovaný pečený losos

Jednoduchý recept na vynikajúceho lososa, ktorého pripravíme na panvici. Výbornú chuť mu dodáva marináda.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Marinovaný pečený losos
recept Marinovaný pečený losos sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 g losos

marináda:

1 lyžica biele suché víno
3 lyžice tekuté polievkové korenie
2 dl olivový olej
3 strúčiky cesnak
3 lyžice sójová omáčka

na ozdobu:

petržlen

podľa chuti:

mleté biele korenie
soľ
citrón

podľa potreby:

olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Lososa umyjeme, osušíme a zbavíme kože. Nakrájame na rovnomerné porcie. Cesnak olúpeme a vymiešame so soľou a korením. Dáme sa do prípravy marinády. V mise zmiešame olej, sójovú omáčku, polievkové tekuté korenie, biele víno a rozotrený Čeněk. Porcie lososa vložíme do marinády, zakryjeme fóliou a necháme v chladničke odležať 12 - 24 hodín. Potom lososa vyberieme z marinády a necháme chvíľu odkvapkať. Na rozpálenom oleji porcie ryby opečieme do ružova. Marinovaného pečeného lososa podávame s citrónom a zdobíme petržlenom. Ako prílohu volíme zemiaky a čerstvú zeleninu. Marinovaný losos chutí výborne aj pripravovaný na grile.

Komentáre k receptu Marinovaný pečený losos (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty