Marinovaný pečený losos
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 79931x
Jednoduchý recept na vynikajúceho lososa, ktorého pripravíme na panvici. Výbornú chuť mu dodáva marináda.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | losos |
marináda: | |
1 lyžica | biele suché víno |
3 lyžice | tekuté polievkové korenie |
2 dl | olivový olej |
3 strúčiky | cesnak |
3 lyžice | sójová omáčka |
na ozdobu: | |
petržlen | |
podľa chuti: | |
mleté biele korenie | |
soľ | |
citrón | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Lososa umyjeme, osušíme a zbavíme kože. Nakrájame na rovnomerné porcie. Cesnak olúpeme a vymiešame so soľou a korením. Dáme sa do prípravy marinády. V mise zmiešame olej, sójovú omáčku, polievkové tekuté korenie, biele víno a rozotrený Čeněk. Porcie lososa vložíme do marinády, zakryjeme fóliou a necháme v chladničke odležať 12 - 24 hodín. Potom lososa vyberieme z marinády a necháme chvíľu odkvapkať. Na rozpálenom oleji porcie ryby opečieme do ružova. Marinovaného pečeného lososa podávame s citrónom a zdobíme petržlenom. Ako prílohu volíme zemiaky a čerstvú zeleninu. Marinovaný losos chutí výborne aj pripravovaný na grile.