Marinovaný morčací steak s klobásou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 133829x
Milujete steaky? Potom si urobte tento morčacie. Olizovať sa bude celá rodina a pritom sa najete zdravo.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
olej | |
1 lyžica | grilovacie korenie |
3 ks | papriková klobása |
2 ks | morčacie stehno (spodná) |
mleté čierne korenie | |
1,5 lyžice | koreniaca zmes na grilované rebierka |
Postup prípravy receptu
Morčacie stehná vykostíme a zbavíme šliach a kostičiek. Môžete kúpiť aj morčacie stehennej plátky, ale zvyčajne sú škaredé a tučné. Mäso rozoberieme podľa svaloviny. Do mažiara vložíme všetko korenie a utlučeme. Korenie netreba moc drviť, pretože je práškové, ale týmto postupom zvýrazníme jeho chuť. Mäso potrieme koreniacou zmesou a ľahko ho kĺby prstov naklepeme - vtlačíme do mäsa. Mäso naukladáme do plastovej misky s viečkom, prelejeme olejom, premiešame a uložíme cez noc do chladničky. Druhý deň mäso vytiahneme z chladničky, aby malo izbovú teplotu. Klobásy pozdĺžne rozkrojíme a ľahko je po krajoch narežeme, aby sa neskrútili. Na panvici rozpálime olej a mäso zo všetkých strán restujeme dozlata. Pridáme klobásky, prikryjeme a necháme chvíľku dusiť. Výpek môžeme zahustiť trochou solamylu suspendovaného vo vode. Hotové mäso servírujeme spolu s klobásky a prelievame výpekom. Vhodnou prílohou sú zemiaky. Zdobíme paprikou a baraními rohmi.