Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Marinovaný morčací steak s klobásou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 133829x
Marinovaný morčací steak s klobásou

Milujete steaky? Potom si urobte tento morčacie. Olizovať sa bude celá rodina a pritom sa najete zdravo.

vytlačiť recept Marinovaný morčací steak s klobásou
recept Marinovaný morčací steak s klobásou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

olej
1 lyžica grilovacie korenie
3 ks papriková klobása
2 ks morčacie stehno (spodná)
mleté čierne korenie
1,5 lyžice koreniaca zmes na grilované rebierka

Postup prípravy receptu

Morčacie stehná vykostíme a zbavíme šliach a kostičiek. Môžete kúpiť aj morčacie stehennej plátky, ale zvyčajne sú škaredé a tučné. Mäso rozoberieme podľa svaloviny. Do mažiara vložíme všetko korenie a utlučeme. Korenie netreba moc drviť, pretože je práškové, ale týmto postupom zvýrazníme jeho chuť. Mäso potrieme koreniacou zmesou a ľahko ho kĺby prstov naklepeme - vtlačíme do mäsa. Mäso naukladáme do plastovej misky s viečkom, prelejeme olejom, premiešame a uložíme cez noc do chladničky. Druhý deň mäso vytiahneme z chladničky, aby malo izbovú teplotu. Klobásy pozdĺžne rozkrojíme a ľahko je po krajoch narežeme, aby sa neskrútili. Na panvici rozpálime olej a mäso zo všetkých strán restujeme dozlata. Pridáme klobásky, prikryjeme a necháme chvíľku dusiť. Výpek môžeme zahustiť trochou solamylu suspendovaného vo vode. Hotové mäso servírujeme spolu s klobásky a prelievame výpekom. Vhodnou prílohou sú zemiaky. Zdobíme paprikou a baraními rohmi.

Komentáre k receptu Marinovaný morčací steak s klobásou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty