Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Marinovaný hovädzí steak

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 15625x
Marinovaný hovädzí steak

Hovädzí steak v cesnakovej marináde sa slaninový omeletu, kečupom a bylinkovým maslom.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Marinovaný hovädzí steak
recept Marinovaný hovädzí steak sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžička čerstvý rozmarín
50 g maslo
2 ks hovädzí steak

marináda:

3 lyžice olej
1 lyžica worcestr
2 strúčiky cesnak

podľa chuti:

strúhaný syr
soľ
mleté čierne korenie
kečup

príloha:

anglická slanina
2 ks vajcia

Postup prípravy receptu

Mäso očistíme, okoreníme a naložíme do marinády (aspoň na 3 hodiny). Marináda: Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Zmiešame s olejom a worcestrem. Bylinkové maslo: Lístky rozmarínu jemne nasekáme. Zmäknuté maslo vymiešame so soľou a vmiešame bylinky. Sáčkom na zdobenie utvoríme malé pusinky, ktoré necháme v chladničke stuhnúť. Rezne vyberieme z marinády a na malom množstve oleja opekáme z každej strany 2 - 3 minúty. Potom panvicu odstavíme, mäso zakryjeme pokrievkou a uchováme na teple. Z vajec a nakrájané slaniny pripravíme dve omelety, ktoré podľa chuti potrieme kečupom a preložíme na polovice. Marinované hovädzie steaky obložíme slaninový omeletu, posypeme strúhaným syrom, na mäso položíme bylinkovej maslo a ihneď podávame . Vhodnou prílohou k marinovanému hovädziemu steaku sú varené alebo opekané zemiaky a čerstvá zelenina.

Komentáre k receptu Marinovaný hovädzí steak (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty