Marinovaný hovädzí steak
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 15625x
Hovädzí steak v cesnakovej marináde sa slaninový omeletu, kečupom a bylinkovým maslom.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | čerstvý rozmarín |
50 g | maslo |
2 ks | hovädzí steak |
marináda: | |
3 lyžice | olej |
1 lyžica | worcestr |
2 strúčiky | cesnak |
podľa chuti: | |
strúhaný syr | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
kečup | |
príloha: | |
anglická slanina | |
2 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Mäso očistíme, okoreníme a naložíme do marinády (aspoň na 3 hodiny). Marináda: Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Zmiešame s olejom a worcestrem. Bylinkové maslo: Lístky rozmarínu jemne nasekáme. Zmäknuté maslo vymiešame so soľou a vmiešame bylinky. Sáčkom na zdobenie utvoríme malé pusinky, ktoré necháme v chladničke stuhnúť. Rezne vyberieme z marinády a na malom množstve oleja opekáme z každej strany 2 - 3 minúty. Potom panvicu odstavíme, mäso zakryjeme pokrievkou a uchováme na teple. Z vajec a nakrájané slaniny pripravíme dve omelety, ktoré podľa chuti potrieme kečupom a preložíme na polovice. Marinované hovädzie steaky obložíme slaninový omeletu, posypeme strúhaným syrom, na mäso položíme bylinkovej maslo a ihneď podávame . Vhodnou prílohou k marinovanému hovädziemu steaku sú varené alebo opekané zemiaky a čerstvá zelenina.