Marinovaný hovädzí plátok s vajcom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 127837x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | cibula |
4 plátky | hovädzie mäso zadné |
4 ks | olej |
1 lyžica | maslo |
marináda: | |
1 lyžička | mletý kmín |
6 lyžíc | olivový olej |
1/2 lyžice | sójová omáčka |
2 lyžice | worcesterská omáčka |
2 lyžičky | grilovacie korenie |
1/2 lyžičky | mletá štipľavá paprika |
podľa chuti: | |
mleté biele korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Všetky ingrediencie na marinádu dobre premiešame. Mäso umyjeme, osušíme, naklepeme, podľa chuti osolíme, okoreníme a naložíme do pripravenej marinády. Všetko uzavrieme a dáme približne na 3 až 4 hodiny do chladničky rozležet. Cibuľu olúpeme a jemne nasekáme. Marinované plátky vyberieme z chladničky a na suchej rozohriatej teflónovej panvici z oboch strán opečieme. Pri opekania posypeme jemne sekanou cibuľkou. Na inej panvici rozpustíme lyžicu masla a usmažíme na ňom Volské oči. Hovädzie plátky servírujeme obložené vajcami s čerstvou zeleninou.