Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Marinované tofu s medom

  • šaláty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 35946x
Marinované tofu s medom

Opäť niečo z vegetariánskej stravy. Tentoraz šalát z tofu, strúhané mrkvy a medu. Chutí teplý aj studený.

vytlačiť recept Marinované tofu s medom
recept Marinované tofu s medom sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks väčšia mrkva
1 lyžica med
1 lyžíc sezamové semienko
1 kocka marinované tofu (200 - 250g)
maslo
citrónová šťava

Postup prípravy receptu

Na šalát použijeme marinované tofu, ktoré rozkrájame na kocky. Mrkva očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Z citróna vytlačíme trochu šťavy, stačí 1 - 2 lyžičky. Na teflónovej panvici rozpustíme menšie množstvo masla a tofu prehrejeme, aby nám zmäknuté. Premiešame s medom a pridáme aj nastrúhanú mrkvu. Minútku prehrievajú, pokvapkáme citrónovou šťavou. Nakoniec vmiešame sezamové semienka. Šalát rozdelíme do dvoch misiek a podávame. Marinované tofu s medom konzumujeme ihneď po príprave, kedy je ešte šalát teplý. Prípadne necháme vychladiť v chladničke na neskôr. Pretože je marinované tofu slané príchute, v kombinácii s ostatným chutí nezvyčajne. Ak by nám toto spojenie chutí vadilo, môžeme použiť tofu čisté. Potom môžeme pridať viac medu a mletú škoricu.

Komentáre k receptu Marinované tofu s medom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty