Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Marinované pečené bravčové rebierka

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 21278x
Marinované pečené bravčové rebierka

Večera, na ktorej si pochutnáte.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Marinované pečené bravčové rebierka
recept Marinované pečené bravčové rebierka
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžička soľ
3 ks bravčová rebierka
1 ks cibula

marináda:

1 ks paradajkový pretlak
3 strúčiky cesnak
1 lyžička harissa pasta
2 lyžičky med
2 lyžice olej

Postup prípravy receptu

Bravčová rebierka (odporúčam předuzená) umyjeme, vysušíme, osolíme a vložíme do misy na marinovanie. Pripravíme si marinádu. Použil som ako základ paradajkový pretlak, pridal dve polievkové lyžice oleja, cesnak podľa chuti a dve kávové lyžičky medu. Poriadne premiešal a priostrila harissa. Možno použiť aj Tabasko, alebo chilli zmes so soľou. Marinádou potrieme z oboch strán bravčové rebierka, pokryjeme na hrubá kolieska pokrájanou cibuľou a necháme asi dve hodiny v chladničke marinovať. Potom rebierka vyberieme, vložíme do vhodnej nádoby na pečenie a necháme 30 minút pri izbovej teplote odpočinúť. Medzitým si rozohrejeme rúru na 180 - 200 ° C. Je potrebné sa riadiť vlastnou praxou, moja rúra pečie horšie, musím teda nastaviť vyšší stupeň. Asi za 20 minút (za 10 minút odporúčam obrátiť) zvýšime teplotu, prípadne prepneme rúru na horný gril a pečieme do utvoreniu krusty. Potom rúru vypneme a marinované rebierka necháme 5 minút dôjsť. Marinované bravčové rebierka podávame s čerstvým pečivom a pivom.

Komentáre k receptu Marinované pečené bravčové rebierka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty