Marinované morčacie medailóniky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 44063x
Morčacie medailónky v marináde na indický spôsob podávame s ryžou.
Recept na 2 porcie.
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
400 g | morčacie prsia |
marináda: | |
3 lyžice | sójová omáčka |
1/2 lyžičky | čerstvo mleté čierne korenie |
1 lyžička | jemné karí korenia |
3 lyžice | olej |
3 lyžičky | včelí med |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej | |
vývar |
Postup prípravy receptu
Najskôr si pripravíme marinádu. Olej zahrejeme, vmiešame karí, sójovú omáčku, mleté čierne korenie av tejto zmesi rozpustíme včelí med. Nevaríme. Necháme vychladnúť. Morčacie prsia nakrájame na menšie rezne asi 1cm vysokej, ktoré umyjeme, osušíme a zľahka naklepeme. Vložíme do marinády a necháme 2 hodiny odležať. Mäso vyberieme z marinády, osušíme a prudko z oboch strán opečieme do ružova. Podlejeme asi 1dl vývaru a marinádou, potom ešte 15 - 20 minút povaríme. Na nahřátých tanieroch morčacie medailóniky prelejeme hustou omáčkou, posypeme vňaťou jarnej cibuľky a podávame s ryžou.