Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Marinované morčacie medailóniky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 41122x
Marinované morčacie medailóniky

Morčacie medailónky v marináde na indický spôsob podávame s ryžou.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Marinované morčacie medailóniky
recept Marinované morčacie medailóniky
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

400 g morčacie prsia

marináda:

1 lyžička jemné karí korenia
3 lyžice olej
3 lyžičky včelí med
3 lyžice sójová omáčka
1/2 lyžičky čerstvo mleté čierne korenie

podľa chuti:

soľ

podľa potreby:

vývar
olej

Postup prípravy receptu

Najskôr si pripravíme marinádu. Olej zahrejeme, vmiešame karí, sójovú omáčku, mleté čierne korenie av tejto zmesi rozpustíme včelí med. Nevaríme. Necháme vychladnúť. Morčacie prsia nakrájame na menšie rezne asi 1cm vysokej, ktoré umyjeme, osušíme a zľahka naklepeme. Vložíme do marinády a necháme 2 hodiny odležať. Mäso vyberieme z marinády, osušíme a prudko z oboch strán opečieme do ružova. Podlejeme asi 1dl vývaru a marinádou, potom ešte 15 - 20 minút povaríme. Na nahřátých tanieroch morčacie medailóniky prelejeme hustou omáčkou, posypeme vňaťou jarnej cibuľky a podávame s ryžou.

Komentáre k receptu Marinované morčacie medailóniky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty