Marinované medailónky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 25741x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
marináda: | |
2 ks | vajcia |
2 lyžičky | majorana |
1 lyžička | mletý korenie |
1 lyžička | soľ |
1 lyžička | solamyl |
2 lyžičky | MAGGI |
2 strúčiky | cesnak |
podľa potreby: | |
bravčová panenka |
Postup prípravy receptu
Najprv vymiešame marinádu - cesnak olúpeme a vymiešame so soľou, pridáme vajcia, majoránku, korenie, mágiu a solamyl (trochu viac ako zarovnanú lyžičku). Nakrájame bravčová panenka na medailónky, zľahka naklepeme len rukou a vložíme do marinády, ktorú sme si predtým pripravili zmiešaním všetkých ingrediencií. Necháme cez noc uležať v chladničke, môžeme nechať uležať aj niekoľko dní. Mäso opekáme ako minútku po oboch stranách. Marinované medailóniky podávame s ryžou, hranolky alebo zemiaky. Na recept je možné použiť aj akékoľvek iné mäso vhodné na minútku.