Marinované bravčové rezance
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 25788x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 plátok | bravčová stehno |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
2 lyžice | sterilizovaný hrášok s nálevom |
marináda: | |
1/2 ks | stredné cibule |
1 lyžička | dijonská pálivá horčica |
1 lyžica | sójová omáčka |
2 - 3 štipiek | sušený koriander |
1 lyžica | olivový olej |
2 lyžice | smotana na varenie |
na ozdobu: | |
pažítka | |
podľa potreby: | |
olej na potretie | |
voda na podliaty |
Postup prípravy receptu
Bravčovú stehno naklepeme a nakrájame na rezance. Mäso osolíme a okoreníme. Cibuľu olúpeme a rozkrájame na kocky. Do mištičky dáme olivový olej, dijonskej horčice, sójovú omáčku, cibuľu a sušený koriander. Vmiešame bravčové rezance, zalejeme smotanou na varenie a necháme marinovať minimálne 3 hodiny. Panvica zľahka potrieme olejom, rozpálime ju a mäsovú zmes osmažíme, kým nezačne púšťať šťavu. Pridáme sterilizovaný hrášok is trochou nálevu a podľa potreby podlejeme vodou. Podusíme, kým nie je mäso mäkké a šťava takmer prepečené. Podľa chuti ešte dosolíme, dopepříme. Marinované bravčové rezančeky ihneď po príprave podávame. Ako prílohu môžeme zvoliť len pečivo a veľa čerstvej zeleniny. Zdobíme čerstvou alebo sušenou pažítkou. Recept je určený na 1 porciu bravčových nudliček.