Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Marinované bravčové rezance

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 25788x
Marinované bravčové rezance

Recept z bravčového mäsa, ktoré vopred naložíme do vydarené marinády.

vytlačiť recept Marinované bravčové rezance
recept Marinované bravčové rezance sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 plátok bravčová stehno
mleté čierne korenie
soľ
2 lyžice sterilizovaný hrášok s nálevom

marináda:

1/2 ks stredné cibule
1 lyžička dijonská pálivá horčica
1 lyžica sójová omáčka
2 - 3 štipiek sušený koriander
1 lyžica olivový olej
2 lyžice smotana na varenie

na ozdobu:

pažítka

podľa potreby:

olej na potretie
voda na podliaty

Postup prípravy receptu

Bravčovú stehno naklepeme a nakrájame na rezance. Mäso osolíme a okoreníme. Cibuľu olúpeme a rozkrájame na kocky. Do mištičky dáme olivový olej, dijonskej horčice, sójovú omáčku, cibuľu a sušený koriander. Vmiešame bravčové rezance, zalejeme smotanou na varenie a necháme marinovať minimálne 3 hodiny. Panvica zľahka potrieme olejom, rozpálime ju a mäsovú zmes osmažíme, kým nezačne púšťať šťavu. Pridáme sterilizovaný hrášok is trochou nálevu a podľa potreby podlejeme vodou. Podusíme, kým nie je mäso mäkké a šťava takmer prepečené. Podľa chuti ešte dosolíme, dopepříme. Marinované bravčové rezančeky ihneď po príprave podávame. Ako prílohu môžeme zvoliť len pečivo a veľa čerstvej zeleniny. Zdobíme čerstvou alebo sušenou pažítkou. Recept je určený na 1 porciu bravčových nudliček.

Komentáre k receptu Marinované bravčové rezance (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty