Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Marinované bravčové plátky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 38526x
Marinované bravčové plátky

Jemné bravčové rezne s tenkou krustičkou podávame s teplým hráškom a sázeným vajcom.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Marinované bravčové plátky
recept Marinované bravčové plátky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

400 g sterilizovaný hrášok
2 ks vajcia
4 plátky bravčová stehno
1 lyžica maslo
2 ks jarná cibuľka

marináda:

1 lyžica solamyl
1 lyžica sójová omáčka
100 ml majonéza
4 ks vajcia

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

olej

Postup prípravy receptu

Mäso umyjeme, osušíme, naklepeme az oboch strán osolíme a okoreníme. Cibuľku očistíme a veľmi jemne nasekáme. Hrášok necháme odkvapkať. Marináda: Vajcia rozšľaháme s majonézou, sójovou omáčkou a solamylom v krém. Do takto pripravenej marinády vložíme plátky mäsa a necháme do druhého dňa rozležet. Na horúcom oleji opražíme plátky bravčových rezňov domäkka, vyberieme z výpeku a uchováme na teple. Do výpeku pridáme lyžicu masla, na ktorom necháme speniť jemne usekanou cibuľku. Potom vmiešame odkvapkané hrášok a všetko krátko prehrejeme. Na inej panvici alebo lívanečníku pripravíme stávkovanie vajcia. Marinované bravčové plátky podávame s teplým hráškom a sázeným vajcom. Vhodnou prílohou sú hranolky, pečené alebo varené zemiaky.

Komentáre k receptu Marinované bravčové plátky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty