Marinované bravčové plátky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 39640x
Jemné bravčové rezne s tenkou krustičkou podávame s teplým hráškom a sázeným vajcom.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
400 g | sterilizovaný hrášok |
2 ks | vajcia |
4 plátky | bravčová stehno |
1 lyžica | maslo |
2 ks | jarná cibuľka |
marináda: | |
1 lyžica | solamyl |
1 lyžica | sójová omáčka |
100 ml | majonéza |
4 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Mäso umyjeme, osušíme, naklepeme az oboch strán osolíme a okoreníme. Cibuľku očistíme a veľmi jemne nasekáme. Hrášok necháme odkvapkať. Marináda: Vajcia rozšľaháme s majonézou, sójovou omáčkou a solamylom v krém. Do takto pripravenej marinády vložíme plátky mäsa a necháme do druhého dňa rozležet. Na horúcom oleji opražíme plátky bravčových rezňov domäkka, vyberieme z výpeku a uchováme na teple. Do výpeku pridáme lyžicu masla, na ktorom necháme speniť jemne usekanou cibuľku. Potom vmiešame odkvapkané hrášok a všetko krátko prehrejeme. Na inej panvici alebo lívanečníku pripravíme stávkovanie vajcia. Marinované bravčové plátky podávame s teplým hráškom a sázeným vajcom. Vhodnou prílohou sú hranolky, pečené alebo varené zemiaky.