Marhuľový puding
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 61390x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | trstinový cukor |
0,3 l | marhuľová šťava z kompótu |
0,2 l | mlieko |
1 balíček | vanilkový pudingový prášok |
1 - 2 sklenek | zavárané marhule |
na ozdobu: | |
trstinový cukor | |
podľa chuti: | |
2 - 3 hrstí | cornflakes |
rum |
Postup prípravy receptu
Puding si tentoraz pripravíme nielen z mlieka, ale iz marhuľovej šťavy. Oboje v hrnci premiešame, pár lyžíc mlieka rozmiešame v pohári s pudingovým práškom, prípadne cukrom. Do prehriate zmesi vlejeme rozpustený vanilkový prášok a za stáleho miešania pripravíme hustý hladký krém, ktorý necháme čiastočne vychladiť. Občas premiešame, aby sa nezačal tvoriť škraloup. Do väčších misiek poukladáme na dno odkvapkané marhule, posypeme cornflakes a pokvapkáme rumom, polejeme menšie naberačkou pudingu a vrstvu opakujeme. Marhuľový puding ozdobíme ovocím a posypeme trstinovým cukrom. Marhuľový puding necháme vychladiť, zatuhnout a podávame ako sladký dezert.