Marhuľový perník s orechmi
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 63484x
Trochu drahšie recept na perník, ktorý ale stojí za to. Vydrží dlho vláčny.
Recept na 8 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
120 g | mlieko |
1 lyžička | perníkovej korenie |
3 lyžice | Granko |
2 lyžice | hrozienka |
50 g | mliečna čokoláda |
50 g | vlašské orechy |
1 ks | vajcia |
90 g | trstinový cukor |
150 g | marhuľový džem |
100 g | smotana |
80 g | sušené Nesírené marhule |
0,5 balíčku | kypriaci prášok do perníka |
200 g | polohrubá múka |
3 lyžice | olej |
2 lyžičky | kandizovaná pomarančová kôra |
podľa chuti: | |
čokoládová poleva |
Postup prípravy receptu
Čokoládu a orechy nasekáme. Hrozienka sparíme a necháme odkvapkať. Marhule umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Tortovú formu s priemerom 26 cm vyložíme papierom na pečenie - dno, strany vymažeme a vysypeme. Teplovzdušnú rúru rozohrejeme na 150 ° C. Smotanu zmiešame s mliekom av tekutine rozmiešame marhuľový džem, kakao a olej. Potom pridáme zvyšné suroviny, pričom čokoládu, ovocie a orechy vmiešame ceste pred naliatím na plech. Cesto na marhuľový perník dôkladne premiešame. Rovnomerne ho rozlejete do formy. Marhuľový perník s orechmi vložíme do predhriatej rúre a pečieme asi 20 minút. Upečený marhuľový perník s orechy necháme trochu vychladiť a ozdobíme ho podľa chuti a fantázie. Dobrá je čokoládová alebo marhuľová poleva. Perník bude vďaka lekvári veľa sladký, takže je možné ubrať množstvo cukru. V tom prípade uberiete aj trochu mlieka.