Marhuľový koláč s tvarohom
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 143554x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
marhule | |
1 lyžica | olej na vymastenie |
cesto: | |
50 g | maslo |
300 g | hladká múka |
1 dl | vlažné mlieko |
1/2 balíčku | droždie |
1 ks | vajcia |
1 lyžička | cukor krupica |
60 g | cukor múčka |
štipiek | soľ |
drobenka: | |
40 g | cukor kryštál |
50 g | maslo |
80 g | hrubá múka |
40 g | vanilkový cukor |
krém: | |
150 g | cukor múčka |
2 ks | žĺtok |
1 balíček | vanilkový cukor |
250 g | tvaroh |
Postup prípravy receptu
Z droždia, krupicového cukru a polovice mlieka si pripravíme kvások. Než vykysne, v mise ušľaháme ručným šľahačom maslo, cukor a vajcia. Pridáme osolenú múku, zvyšok mlieka, vyplývajúci kvások a zarobíme do cesta. Dôkladne prepracujeme a necháme vykysnúť. Medzitým si pripravíme tvarohový krém a posýpku. Všetky suroviny na krém vyšľaháme do hladkej hmoty. Posýpku si pripravíme prohnětením cukrov s maslom a hrubou múkou tak, že vznikne sypké drobenia. Koláčovej formy ľahko vymastíme olejom a rozvaľkáme do nej vykysnuté cesto, vrátane zvedlých okrajov. Na cesto nalejeme krém, posázíme Polovičky umytých a osušených marhúľ, zasypeme posýpkou a dáme piecť do predhriatej rúry. Pri 200 ° C pečieme asi 20 až 25 minút. Necháme vychladiť a môžeme podávať.