Marhuľový koláč s pudingom
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 37773x
Ľahký, jemný a vláčny múčnik so slabou vrstvou cesta a výraznou chuťou marhúľ.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
250 g | krehké cesto na koláče (plát) |
10 ks | marhule |
krém: | |
2 lyžice | vanilkový pudingový prášok |
250 ml | mlieko |
50 g | cukor |
náplň: | |
3 lyžice | cukor múčka |
250 g | mäkký tvaroh |
1 ks | žĺtok |
1 balíček | vanilkový cukor |
Postup prípravy receptu
Marhule umyjeme, rozdelíme na polovice a vykôstkujeme. Krehké cesto (kúpime už hotové - balík o váhe 250g), rozprestrieme podľa návodu do koláčové alebo tortovej formy. Pripravíme tvarohovú náplň. Vo šľahači premiešame tvaroh so žĺtkom, práškovým a vanilkovým cukrom. Pudingový krém pripravíme z mlieka, žĺtkov, cukru a vanilkového pudingového prášku. Zmes miešame vo vodnom kúpeli do zhustnutia. Tvarohovú náplň rozotrieme na cesto, poukladáme marhuľami a zalejeme vlažným pudingovým krémom. Formu vložíme do rúry předtopené na 180 ° C a pečieme približne 20 minút, kým cesto nezezlátne. Vychladnutý marhuľový koláč s pudingom nakrájame na porcie a podávame ku káve alebo čaji.