Marhuľové veterníky
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 53964x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
370 ml | mlieko |
1 štipka | soľ |
4 ks | vajcia |
220 g | hrubá múka |
110 g | maslo |
krém: | |
100 g | maslo |
400 ml | mlieko |
1 balíček | pudingový prášok |
100 g | cukor krupica |
na ozdobu: | |
cukor múčka | |
náplň: | |
1 pohár | zavárané marhule |
náplň 1: | |
1 kelímok | smotana na šľahanie |
Postup prípravy receptu
Mlieko s maslom a soľou privedieme k varu. Prisypávame múku a miešame, kým sa cesto neprestane prichytávať ku stenám. Cesto vyklopíme do misy, necháme úplne vychladnúť a potom primiešame vajcia. Cestom naplníme cukrársky sáčok a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame plná kolieska. Pečieme v rúre predhriatej na 190 ° C do ružova. Prvých 15 minút rúru vôbec neotvárajú! Upečené veterníky ihneď ostrým nožom přepůlíme. Z mlieka, cukru a pudingového prášku (vanilkový, smotanový, punčovú-rumový) uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Potom vmiešame zmäknuté maslo, krémom naplníme cukrársky sáčok a na spodnú časť veterníkov nastriekame kolieska. Marhule opláchneme, nakrájame na plátky a rozdelíme na krém. Na marhule nastriekame koliesko tuhej šľahačky a prekryjeme hornou polovicou veterníkov. Povrch marhuľových veterníkov poprášime cukrom.