Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Marhuľové veterníky

  • cukrovinky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 53109x
Marhuľové veterníky

Veterníky plnené krémom, marhuľami a šľahačkou.

vytlačiť recept Marhuľové veterníky
recept Marhuľové veterníky
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

4 ks vajcia
220 g hrubá múka
110 g maslo
370 ml mlieko
1 štipka soľ

krém:

400 ml mlieko
1 balíček pudingový prášok
100 g cukor krupica
100 g maslo

na ozdobu:

cukor múčka

náplň:

1 pohár zavárané marhule

náplň 1:

1 kelímok smotana na šľahanie

Postup prípravy receptu

Mlieko s maslom a soľou privedieme k varu. Prisypávame múku a miešame, kým sa cesto neprestane prichytávať ku stenám. Cesto vyklopíme do misy, necháme úplne vychladnúť a potom primiešame vajcia. Cestom naplníme cukrársky sáčok a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame plná kolieska. Pečieme v rúre predhriatej na 190 ° C do ružova. Prvých 15 minút rúru vôbec neotvárajú! Upečené veterníky ihneď ostrým nožom přepůlíme. Z mlieka, cukru a pudingového prášku (vanilkový, smotanový, punčovú-rumový) uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Potom vmiešame zmäknuté maslo, krémom naplníme cukrársky sáčok a na spodnú časť veterníkov nastriekame kolieska. Marhule opláchneme, nakrájame na plátky a rozdelíme na krém. Na marhule nastriekame koliesko tuhej šľahačky a prekryjeme hornou polovicou veterníkov. Povrch marhuľových veterníkov poprášime cukrom.

Komentáre k receptu Marhuľové veterníky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty