Marhuľové knedle zo zemiakového cesta
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 105229x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 štipka | soľ |
1 ks | vajcia |
200 g | hrubá múka |
600 g | zemiakov |
náplň: | |
200 g | marhule |
podľa chuti: | |
cukor múčka | |
strúhanka | |
maslo |
Postup prípravy receptu
Marhule umyjeme, rozkrojíme a vykôstkujeme. Zemiaky uvaríme v šupke, potom vylejeme vodu a necháme vychladnúť. Po vychladnutí zemiaky olúpeme a nastrúhame na hrubšom strúhadle. Do misy pridáme múku, soľ a vajcia. Preložíme na dosku a spracujeme hladké cesto. Cesto rozdelíme na menšie časti, ktoré vyvaľkáme na placku a vykrajujeme štvorce. Do každého štvorca dáme marhule, zabalíme a vytvarujeme do guľôčky. Knedle vkladáme do vriacej osolenej vody a varíme 5 - 8 minút (knedle musia vyplávať hore). Na tanieri knedle posypeme osmahnutou strúhankou, cukrom a polejeme rozpusteným maslom.
Komentáre k receptu Marhuľové knedle zo zemiakového cesta (1 komentár)
-
Anna
01.August 2017 09:52
Výborne napísaný recept,celkom jednoducho a zrozumiteľne.Ja cesto vytvarujem do dlhého valca a odkrajujem časti,ktoré už len potom roztlačím,dám dnu marhuľu s kockou cukru a zabalím.Po uvarení knedlí,ich dávam rovno do panvice,kde som urobila tú posýpku z cukru,strähanky,masla a trošky škorice.To len tak na doplnenie,ináč tá pani to napísala veľmi pekne.Dobrú chuť