Marhuľová marmeláda z pekárne
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 28137x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | kyselina citrónová |
1,2 kg | marhule |
1/2 kg | želírovací cukor 2:1 |
Postup prípravy receptu
Marhule umyjeme a vykôstkujeme. Dáme do mixéra a rozmixujeme. Vznikne hustá hmota, ktorú prelejeme do nádoby na pečenie chleba. Pridáme želírovací cukor a kyselinu citrónovú. Ľahko premiešame a pekáreň nastavíme na program jam / džem. Po 80 minútach je program ukončený. Marhuľovou marmeládou naplníme vymyté pohára, pevne uzavrieme a otočíme viečkom nadol. Necháme 5 - 10 minút stáť a otočíme späť. Takto možno pripraviť marmeládu z ľubovoľného ovocia, ktoré môžeme mixovať (jahody, broskyne atď)