Marcipánové zemiaky
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 40209x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | sušené mlieko |
400 g | maslo |
15 kvapiek | mandľová trest |
3 ks | bielok |
500 g | cukor múčka |
na ozdobu: | |
čokoládová poleva | |
podľa potreby: | |
rum | |
piškóty |
Postup prípravy receptu
Zo sušeného mlieka, masla, cukru, bielkov a mandľové esencie vypracujeme cesto. Cesto necháme uležať. Vždy dva piškóty priložíme k sebe, namočíme do rumu a obaľujeme cestom. Potom je vytvarujeme do guľôčky alebo podoby malých zemiakov. Marcipánové zemiaky môžeme zdobiť čokoládou. Hotové marcipánovej zemiaky uložíme do chladu, kde je tiež skladujeme.