Marcipánové ružičky
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 35299x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 hrsť | cukor múčka |
1 tanier | marcipán |
Postup prípravy receptu
Marcipán pripravený podľa vlastného receptu rozvaľkáme na doske posypanej práškovým cukrom. Formičky na cukroví v tvare kolieska, vykrojíme niekoľko tenkých koliesok. Čím viac koliesok, tým rozvinutejšie bude ružička, čím väčšia veľkosť vykrajovačky, tým väčšia bude aj ruže. Tieto povykrajované kolieska naukladáme vedľa seba tak, aby sa čiastočne prekrývali. Potom začneme krajné koliesko rolovať do zvitky a rolujete stále ďalej, až kým nesrolujeme všehna kolieska v rade. Teraz už zrolované marcipán pripomína ružu. Stačí už len spodnú stranu kvetu stlačiť a dotvarovať, aby bola užšia ako horná časť a bola spojená. Tiež môžeme ľahko ohnúť okvetné lístky smerom von. Marcipánové ružičky používame ako ozdobu na torty, múčniky a dezerty.