Marcipán
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 210381x
Pripravte si doma vlastné marcipánovou hmotu, či už len na chuť, alebo na ozdobu zákuskov a tort.
(Recept sa páči celkom 5x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
120 g | sladké mandle |
1 ks | bielok |
120 g | cukor múčka |
Postup prípravy receptu
Mandle sparíme, olúpeme a veľmi jemne nakrájame. Zmiešame ich s cukrom a pridáme vidličkou napenený bielok. Trieme, kým nevznikne vláčna hmota. Ak je riedka, pridáme cukor, v opačnom prípade ešte trochu bielka. Hotovú hmotu vyvaľkáme do valčeka, zabalíme do potravinárskej fólie a uchovávame v chlade. Potom z marcipánu podľa potreby a fantázie tvarujeme rôzne tvary.