Mango v pomarančovom karamele
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 142350x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 ks | mango |
1 ks | pomaranč |
25 g | oranžády |
2 lyžice | cukor |
Postup prípravy receptu
Mango tenko olúpeme a pritom z neho zachytávame šťavu. Vyberieme kôstku a dužinu nakrájame na kolíky a rozdelíme ich na 2 tanieriky.
Umyjeme pomaranč, rozpolíme ho a vytlačíme čo najviac šťavy. Vyškriabeme dužinu a čo najjemnejšie ju nasekáme.
Rozohrejeme si dobrú panvicu na vysokú teplotu, vsypeme cukor a za stáleho miešania ho rozpouštíme, kým nezíska svetlohnedú farbu. Potom ho podlejeme šťavou z pomaranča, manga a oranžády. Nakoniec pridáme nasekanú pomarančovú dužinu.
Zmes varíme za stáleho miešania tak dlho, kým šťava nezíska konzistenciu sirupu. Potom jej polejeme kúsky manga.
TIP: Do zmesi môžete pridať štipku mletej škorice alebo kúsok badiánu. Ak máte strach, že panva neumyté, oplachujte ju pod prúdom horúcej vody.