Mandľový chlieb
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 131137x
Toto je recept na chlieb pre tých, ktorí radi skúšajú nové. Ako je vidieť na fotografii, nie vždy všetko vyzerá moc krásne, ale chutil úžasne.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1/2 lyžičky | soľ |
3/4 balíčku | suché droždie |
275 ml | mlieko |
1 lyžica | cukor piesok |
1/2 kg | polohrubá múka výberová |
30 g | maslo |
75 g | mandľové plátky |
na ozdobu: | |
25 g | mandľové plátky |
na potření: | |
1 lyžica | mlieko |
Postup prípravy receptu
Do vlažného mlieka rozmiešame cukor a droždie. Pridáme preosiatu osolenú múku, maslo, mandľové lupienky a spracujeme do cesta. Po dôkladnom premiešaní necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto vytvarujeme do bochníka, alebo dáme do chlebovej formy. Potrieme mliekom a posypeme zvyšnými mandľovými plátkami. Pečieme v predhriatej rúre na 200 ° C približne 55 minút. Pokiaľ chcete svetlú kôrku, pred pečením zakryte chlieb alobalom.