Mandľové špirálky
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 23668x
Ľahké nepečené mandľové cukrovinky, ktoré som našla v jednom časopise a bola zvedavá ho vyskúšať. Chutí naozaj skvele.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 ks | bielok |
80 g | cukor múčka |
citrónová šťava | |
150 g | mandle |
1 balíček | vanilkový cukor |
na ozdobu: | |
tmavá čokoládová poleva |
Postup prípravy receptu
Mandle zalejeme vriacou vodou, olúpeme a po vychladnutí nastrúhame. Pridáme práškový a vanilkový cukor, bielok a citrónovú šťavu. Vypracujeme tuhšie cesto. Z cesta na doske posypanej cukrom vyvaľkáme plát asi pol centimetra silný a menšie formičkou vykrajujeme kolieska. Rozložíme ich na tácku a čokoládovou polevou je ozdobíme do tvaru špirály. Mandľové špirálky necháme stuhnúť v chlade. Z dávky je asi 50 kúskov.