Mandľové rezy s čokoládou
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 64397x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
80 g | strúhané mandle |
1 lyžička | citrónová kôra |
40 g | maslo |
60 g | cukor krupica |
40 g | polohrubá múka |
4 ks | vajcia |
1 ks | vanilkový cukor |
krém: | |
50 g | strúhané mandle |
20 g | maslo |
1 dl | smotana na šľahanie |
1 dl | mlieko |
60 g | cukor krupica |
3 lyžice | polohrubá múka |
podľa potreby: | |
múka na vysypanie | |
tuk na vymazanie | |
poleva: | |
80 g | maslo |
100 g | čokoláda na varenie |
Postup prípravy receptu
Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky s oboma cukry a maslom vyšľaháme do peny. Potom vmiešame múku s nastrúhaným ošúpanými mandľami a citrónovou kôrou. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Mandľové cesto pečieme na vymazanie, múkou vysypanej menšom plechu asi 15 minút na 190 ° C. Medzitým si pripravíme náplň. Do kastróla dáme maslo a múku a necháme speniť. Pridáme cukor, mlieko a za stáleho miešania prevaríme. Po vychladnutí pridáme najemno nastrúhanej mandle a dotuha vyšlehanou šlehačku.Takto pripravený krém rovnomerne nanesieme na korpus. Mandľové rezy polejeme čokoládovou polevou, ktorú sme si pripravili rozpustením čokolády na varenie spoločne s maslom, a necháme stuhnúť. Stuhnuté mandľové rezy s čokoládou nakrájame podľa fantázie a podávame.