Mandľové chrumky
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 42784x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | čokoládová poleva |
30 g | citronát (oranž) |
100 g | hrozienka |
50 g | mandľové lupienky |
200 g | mliečna čokoládová poleva |
20 ml | rum |
100 g | mandle |
Postup prípravy receptu
Hrozienka vyperieme v horúcej vode a necháme odkvapkať. Ak sú hrozienka veľké, překrájíme je a potom zalejeme rumom. Hrozienka prikryjeme a necháme cez noc uležať. Mandle nakrájame na rezance a nasucho opražíme na panvici. Polevy rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť. Potom do polevy pridáme hrozienka, rum, nakrájaný citronát, pražené mandle aj nasekané lupienky mandlí a premiešame. Lyžičkou vykrajujeme malé hrudky, ktoré rovnajú na plech. mandľové chrumky necháme stuhnúť v chladničke.