Mandľová bábovka
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 62011x
Je veľa receptov na bábovku. Vyskúšajte túto s mletými lieskovými orieškami a lupienky mandlí.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | prášok do pečiva |
120 g | zmäknuté maslo |
1/2 lyžičky | citrónová kôra |
1 štipka | soľ |
1 lyžica | lupienky mandlí |
250 ml | mlieko |
240 g | cukor múčka |
100 g | mleté lieskové oriešky |
240 g | polohrubá múka |
4 ks | vajcia |
na ozdobu: | |
1 hrsť | lupienky mandlí |
podľa potreby: | |
hrubá múka na vysypanie | |
tuk na vymazanie | |
poleva: | |
1-2 balíčkov | čokoládová poleva |
Postup prípravy receptu
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Maslo s cukrom vymiešame do peny a pridáme k nej žĺtky. Vmiešame soľ, citrónovú kôru, mleté oriešky aj lupienky mandlí. Potom pridáme po troškách múku zmiešanú s práškom do pečiva na striedačku s vlažným mliekom. Premiešame a nakoniec zľahka vmiešame sneh. Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej Bábovkovú formy a uhladíme od stredu smerom ku krajom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 40 minút na 170 ° C. Upečenú mandľovou bábovku necháme čiastočne vychladnúť vo forme a potom ju vyklopíme. Rozpustíme si čokoládovú polevu a úplne vychladnutú bábovku prelejeme. Bohato ju posypeme plátkami mandlí.