Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Mandľová torta

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 25604x
Mandľová torta

Jednoduchý, pritom skvelý dortíků pre domáce oslavy.

vytlačiť recept Mandľová torta
recept Mandľová torta sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžice mandľový likér (amaretto)
1 ks vanilkový cukor
100 g čokoláda na varenie
80 g cukor múčka
80 g cukor krupica
200 g lúpané mandle
6 ks vajcia

krém:

500 ml smotana na šľahanie
100 g nutelu
2 ks stužovače šľahačky

na ozdobu:

mandľové lupienky

podľa potreby:

strúhanka na vysypanie
tuk na vymazanie

poleva:

80 g maslo
150 g čokoláda na varenie

Postup prípravy receptu

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme prechladnúť. Lúpané mandle nastrúhame. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh s pridaním krupicového cukru. Žĺtky, práškový a vanilkový cukor a likér vyšľaháme do peny, pridáme rozpustenú čokoládu, tuhý sneh z bielkov a mandle. Zľahka premiešame a vylejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy. Pečieme na 180 ° C asi 40 minút. Hotový korpus necháme chvíľu prechladnúť vo forme a potom vyklopíme. Necháme celkom vychladnúť a pozdĺžne ho raz rozkrojíme. Medzitým si pripravíme krém. Do smotany na šľahanie zamiešame nutelu a stužovačom šľahačky, ručným el. šľahačom vyšľaháme do hladkého krému. Dolné diel korpusu potrieme krémom a priklopíme vrchný diel. Celý tortu krémom potrieme a polejeme čokoládou. Tú pripravíme rozpustením čokolády a masla. Miešame, až sa hmota spojí. Nakoniec mandľový tortu posypeme mandľovými lupienkami a necháme vychladiť a stuhnúť v chladničke.

Komentáre k receptu Mandľová torta (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty