Mandľová torta s banánovým krémom
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 8280x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
5 ks | vajcia |
125 g | cukor krupica |
2 lyžice | rum |
100 g | polohrubá múka |
25 g | kakao |
100 g | mleté mandle |
1 lyžička | prášok do pečiva |
1 balíček | vanilkový cukor |
na ozdobu: | |
opražené mandle | |
čokoládová poleva | |
na potření: | |
marmeláda | |
náplň: | |
1 balíček | banánový pudingový prášok |
250 g | maslo |
5 dl | mlieko |
podľa chuti: | |
rum alebo koňak |
Postup prípravy receptu
Vajcia a rum šľaháme šľahačom na najvyšší stupeň do peny asi 1 minútu. Pridáme cukor a vanilkový cukor, premiešame a šľaháme asi 2 minúty. Zmiešame múku, prášok do pečiva a kakao a polovicu tejto zmesi pridáme k vyšlehané vaječné zmesi a krátko na najnižší stupeň zašľaháme. Do druhej polovice pridáme mleté mandle a všleháme do cesta. Cesto vlejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a dáme piecť do predhriatej rúry na 175 ° C. Po upečení a vychladnutí tortu dvakrát prekrojíme a potrieme náplňou. Povrch potrieme marmeládou a prelejeme čokoládovou polevou a zdobíme podľa vlastnej fantázie. Môžeme ozdobiť špirálou a opraženými mandľami. Pred pomazáním môžeme jednotlivé vrstvy torte pokvapkať trochou rumu alebo koňaku. Náplň: Z pudingového prášku, cukru a mlieka uvaríme puding, necháme vychladnúť - občas premiešame. Maslo vymiešame a po lyžiciach vmiešame do vychladnutej banánového pudingu. Mandľový dort s banánovou krémom necháme pred krájaním a podávaním dobre vychladiť.