Mamičkiné plnené papriky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 65553x
Máte radi plnené papriky, ale nemusíte mať rajskú omáčku? Potom je tento recept priamo pre vás.
Recept na 6 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | pór |
6 ks | paprika |
6 ks | paradajka |
1 ks | červená cibuľa |
1 ks | biela cibuľa |
600 g | mleté mäso |
podľa chuti: | |
mletá sladká paprika | |
oregano | |
mletá štipľavá paprika | |
2 lyžičky | plnotučná horčica |
šalvia | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
grilovacie korenie | |
tymián |
Postup prípravy receptu
Mäso na plnenie papriky sa dá použiť rôzne, najčastejšie používam mäso z morčacích orez. Čerstvo namleté mäso osolíme, okoreníme a okoreníme. Pridáme horčicu, najemno nakrájanú bielu cibuľu a nasekané čerstvé bylinky. Používam čerstvé byliny zo záhradky, ale dajú sa iste použiť aj sušené. Očistíme a vydlabeme papriky a postupne ich naplníme mäsovou zmesou. Očistíme a nakrájame červenú cibuľu, paradajky a pór. Papriky vkladáme do vymasteného pekáča a povrch pokladieme nakrájanou zeleninou a posypeme grilovacím korením. Mamičkinej plnené papriky pečieme v rúre nezakryté najmenej 1 hodinu. Mamičkinej plnené papriky podávame teplé. Vhodnou prílohou sú zemiaky alebo pečivo.