Mamičkiné katónky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 64494x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 lyžice | oleja |
2 ks | pór |
1/2 hlávky | kapusta |
1 hrnek | sušené huby |
1 štipka | korenie |
1 lyžička | solamyl |
400 g | špagety |
3 strúčiky | cesnak |
20 dkg | Šunkovú salámu |
1 lyžička | Karí |
Postup prípravy receptu
Na oleji orestujeme na rezance nakrájaný salám, pór, kapusta, cesnak a kari. Pridáme krátko povarené huby is vodou, v ktorej sa huby varili a zahustíme solamylom rozmiešaným v troške vody. Hotovú zmes zmiešame s varenými špagetami. Ochutíme soľou a korením. Soliam opatrne, pretože saláma je slaný. Mamičkinej kantónky môžeme podávať s kečupom a tatarku.