Mamičkine karbonátky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 25154x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | vajcia |
1/2 ks | žemľa |
1 lyžička | mleté čierne korenie |
soľ | |
2 lyžice | majorana |
1 kg | mleté mäso |
1 palička | cesnak |
Postup prípravy receptu
Žemľu si vopred namočíme. Je to jednoduché, zmiešame všetky ingrediencie vo veľkej mise, najlepšie premiešame všetko rukami. Ak si netrúfne odmerať množstvo korenia, môžeme trochu ochutnať a prípadne dochutiť. Pripravenú sekanou zmes môžeme uplácat v šišky, ktoré dáme na pekáč a pozvoľna pečieme v rúre asi 45 minút. Alebo robíme placky, ktoré smažíme pozvoľna na panvici. Druhá varianta zaberie oveľa viac času, tak to už záleží na vás. Mamičkinej karbonátky podávame so zemiakmi na akýkoľvek spôsob alebo so zeleninovým salátem.Jako prílohu zvolíme zemiaky na akýkoľvek spôsob alebo zeleninový šalát.