Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Mamičkine francúzske zemiaky

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 25303x
Mamičkine francúzske zemiaky

Do francúzskych zemiakov môžeme pridať aj šampiňóny podusené na cibuľu.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Mamičkine francúzske zemiaky
recept Mamičkine francúzske zemiaky
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

6 ks vajcia
vegeta
200 g turistický saláma
soľ
1,5 kg zemiaky
200 g šunkovú salámu
olej

Postup prípravy receptu

Zemiaky v šupke uvaríme do polomäkké v osolenej vode. Medzitým si uvaríme aj vajíčka. Zemiaky aj vajíčka olúpeme. Pekáčik si vymažeme olejom. Zemiaky nakrájame na plátky a pokladáme na dno pekáča. Osolíme a posypeme vegetu, poukladáme plátky šunkovej salámy a na to poukladáme vajíčka nakrájané na kolieska. Na to zase poukladáme plátky zemiakov a opäť osolíme a posypeme Podravka. Poukladáme plátky turistického alebo iného suchého salámy a vajíčok. A naposledy poukladáme plátky zemiakov, ktoré jemne polejeme olejom. Mamičkinej francúzske zemiaky osolíme a posypeme vegetu alebo grilovacím korením. Dáme piecť do predhriatej rúry asi na 30 minút. Upečené mamičkinej francúzske zemiaky ihneď podávame.

Komentáre k receptu Mamičkine francúzske zemiaky (1 komentár)

  • Anka 30.January 2012 23:59

    Ja robím francúzske zemiaky zo surových zemiakov,domácou údenou klobáskou, uvarenými vajičkami, soľ, koremie a 33% smotana, Vyskúšajte

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty