Mamičkine francúzske zemiaky
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 25301x
Do francúzskych zemiakov môžeme pridať aj šampiňóny podusené na cibuľu.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
olej | |
6 ks | vajcia |
vegeta | |
200 g | turistický saláma |
soľ | |
1,5 kg | zemiaky |
200 g | šunkovú salámu |
Postup prípravy receptu
Zemiaky v šupke uvaríme do polomäkké v osolenej vode. Medzitým si uvaríme aj vajíčka. Zemiaky aj vajíčka olúpeme. Pekáčik si vymažeme olejom. Zemiaky nakrájame na plátky a pokladáme na dno pekáča. Osolíme a posypeme vegetu, poukladáme plátky šunkovej salámy a na to poukladáme vajíčka nakrájané na kolieska. Na to zase poukladáme plátky zemiakov a opäť osolíme a posypeme Podravka. Poukladáme plátky turistického alebo iného suchého salámy a vajíčok. A naposledy poukladáme plátky zemiakov, ktoré jemne polejeme olejom. Mamičkinej francúzske zemiaky osolíme a posypeme vegetu alebo grilovacím korením. Dáme piecť do predhriatej rúry asi na 30 minút. Upečené mamičkinej francúzske zemiaky ihneď podávame.
Komentáre k receptu Mamičkine francúzske zemiaky (1 komentár)
-
Anka
30.January 2012 23:59
Ja robím francúzske zemiaky zo surových zemiakov,domácou údenou klobáskou, uvarenými vajičkami, soľ, koremie a 33% smotana, Vyskúšajte