Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Maltský králik s feniklom

  • hlavné chody
  • recept zobrazen: 142378x
Maltský králik s feniklom

Skvelý recept na divokého králika.

vytlačiť recept Maltský králik s feniklom
recept Maltský králik s feniklom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

štipky rozmarínu
1 ks bouquet garni
1 lyžica semená fenikla
korenie
2 ks porciovaný divoký králik
2 ks veľká hľuza fenikla na plátky
petržlen nadrobno
225 ml voda
1 strúčik cesnak prelisovaný
soľ
4 lyžice hladká múka
5 lyžíc olivového oleja
biele pečivo ako príloha
225 ml suché biele víno
2 ks mrkvu na kocky

Postup prípravy receptu

Vo veľkom kastróle rozohrejeme 3 lyžice olivového oleja, pridáme fenikel a mrkva a opekáme je za občasného miešania 5 minút. Vmiešame cesnak a semená feniklu a opekáme je ešte 2 minúty. Fenikel a mrkvu vyberieme a odložíme.

Do mikroténového vrecka dáme 4 lyžice múky, soľ a korenie. Pridáme 2 kúsky králika a pretrepeme. Nadbytočnú múku vytriasača, mäso odložíme. Rovnakým spôsobom obalíme všetky kúsky mäsa. Podľa potreby samozrejme pridáme múku.

Do kastróla dáme zvyšný olej a kúsky mäsa na ňom postupne opekáme zo všetkých strán 5 minút dozlatista. Mäso odložíme. do kastróla nalejeme víno a privedieme ich k varu. Zoškrabte pripečené kúsky z dna. Do kastolu potom vrátime mäso, pridáme fenikel a mrkvu, prilejeme vodu, vložíme bouquet garni (bylinky), podľa chuti ešte osolíme a okoreníme.

Tekutinu privedieme k varu, hrniec prikryjeme pokrievkou a pokrm zvoľna dusíme 1 a 1 / 4 hodiny, kým mäso nezmäkne.

Nakoniec odstránime bouquet garni, ozdobíme bylinkami a ihneď podávame priamo z kastróla. Chrumkavým bielym pečivom vysávate šťavu.

Zdroj: Slovart.cz

Komentáre k receptu Maltský králik s feniklom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty