Maltský králik s feniklom
- hlavné chody
- recept zobrazen: 142378x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
štipky rozmarínu | |
1 ks | bouquet garni |
1 lyžica | semená fenikla |
korenie | |
2 ks | porciovaný divoký králik |
2 ks | veľká hľuza fenikla na plátky |
petržlen nadrobno | |
225 ml | voda |
1 strúčik | cesnak prelisovaný |
soľ | |
4 lyžice | hladká múka |
5 lyžíc | olivového oleja |
biele pečivo ako príloha | |
225 ml | suché biele víno |
2 ks | mrkvu na kocky |
Postup prípravy receptu
Vo veľkom kastróle rozohrejeme 3 lyžice olivového oleja, pridáme fenikel a mrkva a opekáme je za občasného miešania 5 minút. Vmiešame cesnak a semená feniklu a opekáme je ešte 2 minúty. Fenikel a mrkvu vyberieme a odložíme.
Do mikroténového vrecka dáme 4 lyžice múky, soľ a korenie. Pridáme 2 kúsky králika a pretrepeme. Nadbytočnú múku vytriasača, mäso odložíme. Rovnakým spôsobom obalíme všetky kúsky mäsa. Podľa potreby samozrejme pridáme múku.
Do kastróla dáme zvyšný olej a kúsky mäsa na ňom postupne opekáme zo všetkých strán 5 minút dozlatista. Mäso odložíme. do kastróla nalejeme víno a privedieme ich k varu. Zoškrabte pripečené kúsky z dna. Do kastolu potom vrátime mäso, pridáme fenikel a mrkvu, prilejeme vodu, vložíme bouquet garni (bylinky), podľa chuti ešte osolíme a okoreníme.
Tekutinu privedieme k varu, hrniec prikryjeme pokrievkou a pokrm zvoľna dusíme 1 a 1 / 4 hodiny, kým mäso nezmäkne.
Nakoniec odstránime bouquet garni, ozdobíme bylinkami a ihneď podávame priamo z kastróla. Chrumkavým bielym pečivom vysávate šťavu.
Zdroj: Slovart.cz