Maliny pod sklom
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 129163x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
100 g | maslo |
1/2 balíčku | prášok do pečiva |
2 ks | vajcia |
100 g | cukor krupica |
2-3 lyžíc | mlieko |
200 g | polohrubá múka |
1 balíček | vanilkový cukor |
náplň 1: | |
50 g | cukor múčka |
50 g | maslo |
200 g | tvaroh tučný |
náplň 2: | |
125 ml | malinová šťava |
200 g | maliny |
50 g | cukor |
1 balíček | žiaľ-torta (želatína) |
125 ml | voda |
Postup prípravy receptu
Tortovú formu dobre vymastíme. Rúru predhrejeme na 170 - 175 ° C. Maslo, cukor a vanilkový cukor vymiešame do peny, pridáme vajcia rozšľahané s mliekom a nakoniec po troškách vmiešame múku s práškom do pečiva. Cesto rovnomerne rozotrieme do pripravenej tortovej formy a pečieme zvoľna v predhriatej rúre. Keď okraje korpusu odstávajú od formy kontrolujeme prepečenia, buď ľahkým tlakom na povrch cesta alebo vpíchnutím špajle. Ak na nej nezostanú žiadne zvyšky cesta je korpus správne upečený. Tvaroh, maslo a cukor vyšľaháme a rozotrieme na vychladnutý korpus. Pokladieme malinami a prelejeme najprv niekoľkými lyžicami prochladlého želé, ktoré pripravíme podľa návodu. Po zatuhnutí (najlepšie v chladničke) dolejeme zvyšný želé na tortu a opäť dáme do chladu zatuhnout.