Malinový sirup
- nápoje
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 107476x
Malinový sirup si zachováva krásnu farbu a výrazné malinová aróma. Najviac chutí riedený perlivú minerálkou, s plátkom citróna a kockami ľadu.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
0,5 l | voda |
1,6 kg | cukor kryštál |
1 kg | maliny |
8 g | kyselina citrónová |
Postup prípravy receptu
Na prípravu šťavy použijeme čerstvo natrhané maliny, nesmie byť príliš prezreté a napadnuté plesňou. Maliny roztlačíme a zalejeme pol litrom vody. Takto pripravenú zmes necháme stáť asi 12 hodín. Stave po 12-tich hodinách precedíme cez čisté plátno, zo zvyšku malinovej drviny môžeme zvyšok šťavy ešte šetrne cez plátno vymackat. Na 1 liter vzniknuté šťavy pridáme 1,6 kg cukru a za stáleho miešania (na miernom ohni) cukor v šťave rozpouštíme. Sirup zahrejeme maximálne na teplotu 80 ° C. Malinový sirup nesmie prejsť varom. Ešte horúci malinový sirup nalejeme do čistých fliaš, ktoré ihneď uzatvoríme. Malinový sirup uchovávame na chladnom mieste. Malinový sirup plníme do dôkladne vymytých sklenených fliaš. Vymývame je horúcou vodou a starostlivo ich vypláchneme. I uzávery fliaš alebo korkové zátky napaříme, prípadne ponoríme na pár minút do horúcej vody, potom je vysušíme.
Komentáre k receptu Malinový sirup (2 komentáre)
-
Anka
26.June 2016 22:46
A čo s tou kyselinou ?
-
Vaše méno
26.June 2016 22:45
A čo s tou kyselinou ?