Malinovo-čučoriedkový džem
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 69827x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | maliny |
1 balíček | Gelfix Klasik 1:1 |
500 g | čučoriedky |
1/4 lyžičky | kyselina citrónová |
1150 g | cukor krupica |
Postup prípravy receptu
Než začneme variť džem, pripravíme si asi 5 čtvrtlitrových pohárov s viečkom. Poháre aj viečka dôkladne umyjeme v horúcej vode a potom vysušíme. Maliny s čučoriedkami nasypeme do veľkého hrnca a ľahko je pomačkáme treba šťouchadlem na zemiaky. Gelfix premiešame s dvoma lyžicami cukru, zmiešame s ovocím a za stáleho miešania privedieme k varu. Varíme 2 minúty. K ovociu pridáme zvyšok cukru, opäť za stáleho miešania privedieme do varu (ovocná zmes musí prebublávať) a varíme 5 minút. Pred koncom varenia nasypeme do džemu asi 1 / 4 lyžičky kyseliny citrónovej a zamiešame. Malinovo-čučoriedkový džem ihneď plníme do pohárov, ktoré zarobíme viečkom a na 5 minút otočíme hore dnom. Džem je výborný na čerstvý chlieb s maslom, biele pečivo, palacinky aj koláče.