Malinová smotanová zmrzlina
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 160min.
- recept zobrazen: 37968x
Recept na nepríliš kalorický dezert - z ovocia, tvarohu a kyslej smotany.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 balíčky | nízkotučný tvaroh |
1 kelímok | kyslá smotana |
1 kelímok | smotanový jogurt |
1000 ml | čierne maliny |
2 balíčky | vanilkový cukor |
na ozdobu: | |
čierne maliny | |
podľa potreby: | |
smotana na šľahanie | |
cukor krupica |
Postup prípravy receptu
Maliny umyjeme, necháme odkvapkať a rozmixujeme so smotanovým jogurtom, podľa chuti pridáme cukor krupicová (max. 2 lyžice). Tvaroh s kyslou smotanou a vanilkovým cukrom vymiešame na hladký krém. Vyšlehaný smotanový základ premiešame s oslazeným ovocím a dáme do vhodnej nádoby zamraziť. Pred vložením do mrazničky môžeme ešte pokvapkať smotanou na šľahanie a pomocou špáradlá alebo špajdle "roztiahnuť". Malinovú smotanovú zmrzlinu po stuhnutí rozkouskujeme a vhodíme do mixéra. Rozmixujeme pomoc funkcie na drvenie ľadu a rozdelíme do misiek. Alebo počkáme, až zmrzlina trochu povolí, promačkáme a rovnako tak rozporcujeme. Malinovú smotanovú zmrzlinu môžeme pri podávaní ozdobiť smotanou, šľahačkou alebo ovocím. Pokiaľ nám ide o kalórie, nahradíme tučnou kyslu smotanu light variantom a namiesto cukru osladíme umelým sladidlom.