Malé kysnuté koláčiky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 138833x
Výborné koláčiky, ktoré môžete napiecť nielen na svadbu, ale na rôzne oslavy, hostiny, ale pokojne len tak pre chuť.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
soľ | |
1,5 lyžice | cukor krupica |
250 ml | mlieko |
200 ml | olej |
1 kocka | droždie |
1/2 balíčku | prášok do pečiva |
1/2 kg | hladká múka |
2 ks | žĺtok |
na ozdobu: | |
mandle | |
plnka: | |
maková náplň |
Postup prípravy receptu
Z vlažného mlieka, cukru a rozdrobený droždia pripravíme kvások, ktorý jemne posypeme múkou a necháme kysnúť. Ostatné suroviny premiešame na doske, prilejeme vyplývajúci kvások a vypracujeme cesto, ktoré necháme opäť vykysnúť. Z cesta tvarujeme malé guľky, ktoré dáme na olejom potretie plech a necháme ešte chvíľu kysnúť. Potom tvoríme koláčiky, ktorým potrieme okraje vajíčkom, naplníme makovej náplňou, ozdobíme ošúpanými mandľami a dáme piecť. Pečieme približne 10 minút pri 200 ° C. Miesto mandlí môžeme zdobiť posýpkou, hrozienkami, orechy.