Makrely pečené na cibuli
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 68789x
V našom jedálničku by nemali chýbať ryby. Vyskúšajte napríklad makrelu, upečenú na cibuľke.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | cibula |
1 ks | citrón |
100 g | maslo |
4 - 6 ks | makrela |
na ozdobu: | |
zelenina | |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Očistené makrely zbavíme hláv a chvostových plutiev, umyjeme, posolíme, okoreníme a pokvapkáme šťavou z polovice citróna. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Zapekacie pekáč vymažeme maslom, na vymastenej dno rozprestrieme nakrájanú cibuľu, na ňu položíme makrely. Pečieme dozlata v predhriatej rúre pri 150 ° C asi 30 - 40 minút (záleží na veľkosti ryby). Počas pečenia ryby obrátime a polievame rozpusteným maslom z pekáča. Makrely pečené na cibuli, podávame s pečenými zemiakmi, alebo s hranolčekmi. Zdobíme plátkom citróna a čerstvou zeleninou.