Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Makrely pečené na cibuli

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 68789x
Makrely pečené na cibuli

V našom jedálničku by nemali chýbať ryby. Vyskúšajte napríklad makrelu, upečenú na cibuľke.

vytlačiť recept Makrely pečené na cibuli
recept Makrely pečené na cibuli
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks cibula
1 ks citrón
100 g maslo
4 - 6 ks makrela

na ozdobu:

zelenina

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Očistené makrely zbavíme hláv a chvostových plutiev, umyjeme, posolíme, okoreníme a pokvapkáme šťavou z polovice citróna. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Zapekacie pekáč vymažeme maslom, na vymastenej dno rozprestrieme nakrájanú cibuľu, na ňu položíme makrely. Pečieme dozlata v predhriatej rúre pri 150 ° C asi 30 - 40 minút (záleží na veľkosti ryby). Počas pečenia ryby obrátime a polievame rozpusteným maslom z pekáča. Makrely pečené na cibuli, podávame s pečenými zemiakmi, alebo s hranolčekmi. Zdobíme plátkom citróna a čerstvou zeleninou.

Komentáre k receptu Makrely pečené na cibuli (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty