Makrely na paradajkách
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 52640x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 - 5 ks | paradajka |
1 lyžica | paradajkový pretlak |
2 ks | cibula |
1 ks | makrela |
80 - 100 g | maslo |
na obalenie: | |
hladká múka | |
podľa chuti: | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Makrely dôkladne umyjeme studenou vodou, hlavy odrežeme. Ryby obalíme ich v hladkej múke a prudko opečieme po oboch stranách na oleji. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Paradajky nakrájame na štvrtky. Zapekacie misu alebo pekáč vymažeme silne maslom a na dno narovnáme pokrájanú cibuľu. Na cibuľu naukladáme paradajky a potom osmahnuté makrely. V malom množstve vody rozmiešame paradajkový pretlak, časť nalejeme pod ryby a zvyškom počas pečenia rybu podlievame. Makrely na paradajkách ešte osolíme a vložíme do rúry, pečieme pozvoľna pri 150 ° C. Pečieme a dusíme domäkka asi 40 minút. K makrely pečené na paradajkách odporúčam ako vhodnú prílohu upečené zemiaky.