Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Makrely na paradajkách

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 52640x
Makrely na paradajkách

Typická chuť makrely v kombinácii s paradajkami stojí za vyskúšanie.

vytlačiť recept Makrely na paradajkách
recept Makrely na paradajkách sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 - 5 ks paradajka
1 lyžica paradajkový pretlak
2 ks cibula
1 ks makrela
80 - 100 g maslo

na obalenie:

hladká múka

podľa chuti:

soľ

Postup prípravy receptu

Makrely dôkladne umyjeme studenou vodou, hlavy odrežeme. Ryby obalíme ich v hladkej múke a prudko opečieme po oboch stranách na oleji. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Paradajky nakrájame na štvrtky. Zapekacie misu alebo pekáč vymažeme silne maslom a na dno narovnáme pokrájanú cibuľu. Na cibuľu naukladáme paradajky a potom osmahnuté makrely. V malom množstve vody rozmiešame paradajkový pretlak, časť nalejeme pod ryby a zvyškom počas pečenia rybu podlievame. Makrely na paradajkách ešte osolíme a vložíme do rúry, pečieme pozvoľna pri 150 ° C. Pečieme a dusíme domäkka asi 40 minút. K makrely pečené na paradajkách odporúčam ako vhodnú prílohu upečené zemiaky.

Komentáre k receptu Makrely na paradajkách (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty