Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Makový závin

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 91325x
Makový závin

Obľúbený závin zo stola rýchlo zmizne. Recept na závin plný maku.

vytlačiť recept Makový závin
recept Makový závin sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

200 g maslo alebo rastlinný tuk
120 g cukor múčka
40 g droždie
1 lyžica cukor
1 štipka soľ
2 ks vajcia
1/4 l mlieko
500 g polohrubá múka

náplň:

1 lyžica med
4 dl mlieko
300 g mletý mak
100 g cukor

podľa chuti:

rum

Postup prípravy receptu

Z vlažného mlieka, rozdrobený droždia, lyžica cukru a lyžice múky vymiešame kvások a necháme ho kysnúť. Múku premiešame so štipkou soli, cukrom, vajcami, ktoré vznikli kvásku a nakoniec vmiešame rozohriaty tuk. Vypracujeme hustejšie cesto, podľa potreby podsyp múkou, vložíme ho do misy a necháme na teple vykysnúť. Medzitým si uvaríme mak (asi 15 minút) so všetkými prísadami, nakoniec vmiešame rum. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik, potrieme je makovej náplňou, zviniete, položíme na pomastené plech a necháme kysnúť. Po 20-tich minútach závin potrieme tukom alebo rozšľahaným vajcom a pečieme v miernej rúre asi 50 minút.

Komentáre k receptu Makový závin (1 komentár)

  • maria michakicova 23.December 2015 17:09

    moj muz makovniky zboznuje nevie sa od nich otrhnut

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty