Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Makoveček

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 128591x
Makoveček

Ľahučká buchta k čaju alebo kávičku.

vytlačiť recept Makoveček
recept Makoveček sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

1 ks bielok
200 g varené zemiaky
vanilka
1 ks vajcia
mleté klinčeky
mletá škorica
4 lyžice mlieko
80 g mletý mak
1 balíček prášok do pečiva
150 g cukor
40 g jemná krupica
citrónová kôra

poleva:

2 lyžice vrelá voda
250 g cukor múčka
3 lyžice rum

Postup prípravy receptu

Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtok od bielka. Uvarené zemiaky nastrúhame najemno. Formu dobre vymastíme a vysypeme. Prípadne ju môžeme vyložiť papierom na pečenie. Žĺtok vymiešame s cukrom a mliekom do peny. Pridáme zemiaky, krupicu, prášok do pečiva, korenie, mak a nakoniec pevný sneh z 2 bielkov. Cesto dáme do pripravenej formy a zvoľna upečieme. Prechladnuté makoveček namažeme pikantné zaváraninu a potrieme bielou rumové polevou, ktorú pripravujeme výlučne z preosiateho práškového cukru, najprv pridáme rum, potom vrelú vodu. Trieme v porcelánovej miske tak dlho, až zbelie a zhustne. Hotový makoveček nakrájame podľa fantázie a môžeme podávať.

Komentáre k receptu Makoveček (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty