Maková bábovka
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 149814x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
citrónová kôra | |
Škorica | |
1 ks | celé vajcia |
1 ks | prášok do pečiva |
1 ks | vanilkový cukor |
50 g | maslo |
170 g | polohrubá múka |
1/4 l | mlieko |
200 g | mletý mak |
170 g | cukor kryštál |
Postup prípravy receptu
Asi 30 minút v mise trieme maslo, celé vajcia, cukor a vanilkový cukor. Potom pridáme na špičku noža mletej škorice. Ďalej trochu citrónovej kôry, mletý mak, mlieko a nakoniec múku s práškom do pečiva. Pečieme zvoľna v dobre vymastenej a múkou vysypanej forme rovnakým spôsobom, ako klasickú bábovku.
Komentáre k receptu Maková bábovka (1 komentár)
-
Renáta
01.June 2012 08:19
výborná, bola som milo prekvapená, rýchla príprava, možno vylepšiť orechami