Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Maková bábovka z celozrnnej múky

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 8498x
Maková bábovka z celozrnnej múky

Skvelý recept na bábovku z mletého maku.

vytlačiť recept Maková bábovka z celozrnnej múky
recept Maková bábovka z celozrnnej múky
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 balíček vanilkový cukor
2 lyžice rum

cesto:

220 g cukor múčka
130 g maslo
1/2 kelímku smotana na varenie
1,5 dl mlieko
270 g celozrnná pšeničná múka
2 ks vajcia
200 g mletý mak
2 lyžičky kypriaci prášok do perníka

podľa potreby:

múka na vysypanie
tuk na vymazanie

Postup prípravy receptu

Vajcia ušľaháme s rozpusteným (alebo len zmäknutými) maslom a práškovým i vanilkovým cukrom do peny. Pridáme vlažné mlieko a smotanu, mletý mak, kypriaci prášok do perníka, celozrnnú múku a podľa chuti rum alebo rumové esenciu. Vymiešame hladké a celkom hutné cesto, ktoré ešte podľa potreby zriedime malým množstvom mlieka. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme múku. Vlejeme cesto av rúre vyhriatej na 170 - 180 ° C pečieme do ružova asi 45 minút. Či je maková bábovka upečená spoznáme podľa vpíchnuté špajle - nesmie sa na ňu cesto lepiť, musí zostať čistá. Makov bábovku z celozrnnej múky necháme vo forme mierne vychladiť, vyklopíme a podľa chuti poprášime pred podávaním mletým cukrom.

Komentáre k receptu Maková bábovka z celozrnnej múky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty