Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Makaróny s mletým mäsom a paprikami

  • hlavné chody
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 127798x
Makaróny s mletým mäsom a paprikami

Je toľko variácií ako pripraviť cestoviny a pritom zakaždým vyzerajú a chutia výborne. Platí to aj pre makaróny s mletým mäsom a paprikami.

vytlačiť recept Makaróny s mletým mäsom a paprikami
recept Makaróny s mletým mäsom a paprikami sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

150 g syr

omáčka:

300 g zmes mletého mäsa
100 ml mäsový vývar
200 ml smotana
3 strúčiky cesnak
3 snítky zelená petržlenová vňať
1 ks veľká cibuľa
soľ
1 ks zelená parik
1 ks červená paprika
1 lyžica paradajkový pretlak
mleté čierne korenie
oregano
3 lyžice olej

príloha:

1 balíček makaróny

Postup prípravy receptu

Papriky, cibuľu a cesnak ošúpeme. Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak na tenké plátky, papriky zbavené jadrovníkov na tenké rezance. Syr nahrubo nastrúhame. Petržlen jemne nasekáme. Na rozohriatom oleji osmažíme cibuľu a cesnak. Keď cibuľa sklovita, pridáme mleté mäso a opekáme, kým mäso nestmavne a nezačne sa drobiť. Prisypeme oregano, petržlen, nakrájanú papriku a ešte chvíľu opekáme. Potom prilejeme mäsový vývar, ktorý môže byť iz kocky, potom smotanu a rajčiakový pretlak. Premiešame, necháme prísť k varu a pod pokrievkou, na miernom ohni, asi 5 minút dusíme. Osolíme a dochutíme korením. Počas úpravy mäsa stihneme podľa návodu na obale uvariť aj makaróny. Doba ich prípravy je asi 20 minút. Uvarené a scedené makaróny polejeme hustou omáčkou z mletého mäsa, posypeme nastrúhaným syrom a ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou. Najlepšie chutia s parmezánom, pokiaľ ale nemáme, nahrádzame eidamem.Chutnat nám budú tiež. Ak máme doma papriky všetkých farieb, môžeme použiť papriku bielu, červenú, zelenú aj žltú. Pokrm je farebnejšie a vyzerá lákavejšie.

Komentáre k receptu Makaróny s mletým mäsom a paprikami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty