Makaróny s mletým mäsom a paprikami
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 127798x
Je toľko variácií ako pripraviť cestoviny a pritom zakaždým vyzerajú a chutia výborne. Platí to aj pre makaróny s mletým mäsom a paprikami.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 g | syr |
omáčka: | |
300 g | zmes mletého mäsa |
100 ml | mäsový vývar |
200 ml | smotana |
3 strúčiky | cesnak |
3 snítky | zelená petržlenová vňať |
1 ks | veľká cibuľa |
soľ | |
1 ks | zelená parik |
1 ks | červená paprika |
1 lyžica | paradajkový pretlak |
mleté čierne korenie | |
oregano | |
3 lyžice | olej |
príloha: | |
1 balíček | makaróny |
Postup prípravy receptu
Papriky, cibuľu a cesnak ošúpeme. Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak na tenké plátky, papriky zbavené jadrovníkov na tenké rezance. Syr nahrubo nastrúhame. Petržlen jemne nasekáme. Na rozohriatom oleji osmažíme cibuľu a cesnak. Keď cibuľa sklovita, pridáme mleté mäso a opekáme, kým mäso nestmavne a nezačne sa drobiť. Prisypeme oregano, petržlen, nakrájanú papriku a ešte chvíľu opekáme. Potom prilejeme mäsový vývar, ktorý môže byť iz kocky, potom smotanu a rajčiakový pretlak. Premiešame, necháme prísť k varu a pod pokrievkou, na miernom ohni, asi 5 minút dusíme. Osolíme a dochutíme korením. Počas úpravy mäsa stihneme podľa návodu na obale uvariť aj makaróny. Doba ich prípravy je asi 20 minút. Uvarené a scedené makaróny polejeme hustou omáčkou z mletého mäsa, posypeme nastrúhaným syrom a ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou. Najlepšie chutia s parmezánom, pokiaľ ale nemáme, nahrádzame eidamem.Chutnat nám budú tiež. Ak máme doma papriky všetkých farieb, môžeme použiť papriku bielu, červenú, zelenú aj žltú. Pokrm je farebnejšie a vyzerá lákavejšie.